PHP

Gmail gebruiken in Xampp

Bij het gebruik van de xampp ontwikkel omgeving is het soms nodig om emails te versturen. Xampp is standaard zo ingesteld dat een email als tekst bestand in de mailoutput directory worden opgeslagen. Je kunt xampp ook zo instellen dat er daadwerkelijk email verstuurd worden, bijvoorbeeld via Gmail.

Implementatie Release management systeem bij ICTU

Periode: Mei t/m juni 2014

ICTU is een overheidsorganisatie die ICT projecten bij de overheid begeleid en implementeerd. ICTU heeft een database met informatie over releases, installatie instructies, known issues en documentatie over projecten. Voor ICTU heb ik in twee weken een custom PHP applicatie gemaakt waarmee deze gegeven beheerd kunnen worden. Samen met de klant heb ik bepaald welke functionaliteiten er nodig waren en deze verwerkt in een mockup van de applicatie. Vervolgens heb ik in korte tijd de benodigde functionaliteit gebouwd in PHP ondersteund door javascript / ajax functionaliteit met een door ICTU ontwikkelde grafische layout.

Bouw PHP applicatie GGD Amsterdam

Periode: februari en maart 2014

Voor een periode van twee maanden heb ik gewerkt bij de GGD Amsterdam. Daar was men begonnen aan het implementeren van een enquete applicatie. Deze applicatie was in PHP5 gebouwd en volledig object georienteerd en maakte veel gebruik van javascript voor servercommunicatie. Met deze applicatie kunnen gebruikers hun gezondheidsrisico's in kaart brengen. Afhankelijke van de uitkomst van de enquete kunnen de gebruikers bij de GGD gezondheidonderzoeken uit laten voeren.

Postnl / cendris Drupal en PHP beheer

Periode: januari 2014 - oktober 2014

Cendris heeft voor PostNL diverse websites ontwikkeld. Deze websites zijn gebouwd met Drupal en bevatten veel custom PHP. Sogeti heeft een dertigtal websites in beheer genomen. Hiervoor heb ik meegwerkt aan het intake process. Alle websites zijn op functioneel en technisch gebied onderzocht en de risico's zijn in kaart gebracht. Vervolgens is er documentatie opgesteld waarmee de websites in beheer genomen kunnen worden. Vervolgens heeft ik gewerkt aan het inschatten en uitvoeren van changes.

KPN Hotspots

Periode: januari t/m juni 2010

Bij KPN Hotspots heeft Dennis nieuwbouw en beheer uitgevoerd aan de communicatie- en beheersoftware. De software is ontwikkeld met PHP doormiddel van het Prado framework en had als database MSSQL.

Dennis heeft diverse nieuwe functionaliteiten gebouwd zoals betaalmogelijkheden via creditcard, dynamische routeinformatie op luchthaven Schiphol en het beheren en uitvoeren van SMS promotieacties.

OpenIMS

Periode: 2004 t/m 2009

In deze periode heeft Dennis als senior webdeveloper meegebouwd aan diverse overheidswebsites. Deze websites zijn gerealiseerd Content Management System OpenIMS van OpenSesame. OpenIMS is gebaseerd op Open Source technologie zoals Apache webserver, PHP webscripting en mySQL database.