Digitaal Loket Verkeer

Periode: Januari 2014 t/m januari 2016

Dinsdag 30 juni is door minister Ard van der Steur in Utrecht de flitsfotoservice bij snelheidsovertredingen feestelijk geopend. Deze service is een onderdeel van het Digitaal Loket waar verkeersovertredingen kunnen worden ingezien, betaald of beroep kan worden aangetekend. De controle en afhandeling is mogelijk door de samenwerking tussen het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

De afgelopen vier maanden werd het loket al in fases ingevoerd. In deze periode is het loket bijna 40.000 keer bezocht en zijn bijna 4000 boetes online betaald. Digitaal beroep instellen kon al vanaf begin dit jaar. Ruim een derde van degenen die in beroep gingen, doet dat online.

De website van het Digitaal Loket is gebouwd in Drupal en wordt beheerd en doorontwikkeld door Sogeti. Het Drupal Team van Sogeti heeft dan ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van drie releases met onder andere een nieuwe flitsfotoservice koppelingen, een nieuwe DigiD implementatie met gebruik making van Single Sign on en vernieuwde koppelingen met het CJIB en het Openbaar Ministerie.