Minister Schippers blij met Drupal website 'De Staat van Volksgezondheid en Zorg'

Periode: November, december 2015

Woensdag 18 mei is de website De Staat van Volksgezondheid en Zorg live gegaan. Deze website is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en presenteert actuele en eenduidige cijfers over de verschillende domeinen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS): volksgezondheid, zorg, maatschappelijke ondersteuning en jeugd. Hiermee kan het beleid van VWS worden gevolgd en verantwoord.

De Staat VenZ beschrijft de stand van zaken op de verschillende beleidsterreinen van het ministerie van VWS. Het belangrijkste doel van de Staat VenZ is actuele en eenduidige kerncijfers te presenteren waarmee het beleid van VWS kan worden gevolgd en verantwoord. Met behulp van custom Drupal maatwerk wordt informatie van het CBS geimporteerd en geconverteerd in de website. De gegevens worden vervolgens gebruikt om verschillende soorten grafieken op de website te tonen.

Op dinsdag 17 mei is de website en het begeleidende rapport aangeboden aan minister Schippers. “De minister heeft haar dankwoord groots uitgesproken aan iedereen die er aan gewerkt heeft en was erg positief over het resultaat”, aldus RIVM. Het digitale cijferoverzicht is vanaf vandaag te vinden op www.staatvenz.nl.